Ewa Bieniaszczyk 

Aktywna zawodowo Mama 2 dzieci

Ewa Bieniaszczyk

Ewa Bieniaszczyk - jest aktywną zawodowo mamą 2 dzieci. W tym zabieganym świecie stara się znaleźć czas na swoje pasje. Jest uzdolniona plastycznie- robi piękne dekoracje świąteczne i kartki okolicznościowe. Lubi gotować i piec ciasta. A jej specjalnością są szybkie i pyszne przekąski.

Image

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to smaczna przekąska na imprezę w rodzinnym gronie. Taka przekąska będzie także świetnie smakować na spotkaniach wśród znajomych.

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie parówek (5 szt.)
1 łyżka majonezu
1 łyżka ketchupu łagodnego

Wykonanie: Na początek należy przygotować parówki. Najpierw trzeba usunąć plastikowe osłonki, a następnie przekroić parówki na pół. Potem przygotowujemy ciasto francuskie, które należy przekroić na  pół. Następnie parówkę kładziemy  na ciastu francuskim i zawijamy. Końce sklejamy ze sobą tak, aby podczas pieczenia się nie rozkleiły. Każdą zawiniętą parówkę nacinamy aby mogło ujść powietrze podczas pieczenia. Parówki w cieście francuskim należy włożyć do rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika na 15-20 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego!

Sos: majonez i ketchup łączymy ze sobą.

Ciasto francuskie z jabłkami